Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
tomasz tabat (887 niezalogowanych)
7 Postów

(MariuszBerlinski)
Wiking
dzieki ze mi przypomniałes...o tej godzinie.

. ja sie tylko grzecznie zapytałem-ale wiedze ze na "swoich" to nie ma co liczyc.

....ale nic "jest ryzyko jest zabawa" do odwaznych swiat nalezy!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
252 Posty
Kaśka N.
(factorytka)
Stały Bywalec
brzydal napisał:
...zapomniales

napisac,o ktorej godzinie

przyjezdzasz do no. jest to bardzo wazne

dla tych,ktorzy beda cie oczekiwac z zalatwiona

praca i noclegiem.nie napisales rowniez,czy wikt i

opierunek,takze naleza do listy twoich oczekiwan...

ojj brzydalu, nie bądź nie miły
ja bym go wzięła, mam mase roboty przy domu, dopóki by se roboty nie znalazł robił by u mnie w zamian za darmowe mieszkanko, a do zrobienia mam w tym roku drenaż, murek, schody i wiele innych ... szkoda że gościu wybiera się w inne strony.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów

(MariuszBerlinski)
Wiking
lżej wam wszytskim, ze sobie mozecie na wszystko pozwolic.
...ale sami tylko dla siebie, aby tylko czasem nic i nikomu nie załatwic, tylko dla siebie - poprostu zeby jeden nie miał czasem lepiej od drugiego. no cóz....równiez wam dziekuje za pomoc.
pozdr.Mariusz!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
factorytka napisał:

ojj brzydalu, nie bądź nie miły
ja bym go wzięła, mam mase roboty przy domu, dopóki by se roboty nie znalazł robił by u mnie w zamian za darmowe mieszkanko, a do zrobienia mam w tym roku drenaż, murek, schody i wiele innych ... szkoda że gościu wybiera się w inne strony.

tyle roboty .....musiałby pewnie z rok mieszkać za to
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
267 Postów
Stały Bywalec
Jest tak-pomogłem kilku osobom,pośrednio i bezpośrednio jakimś 8-12.
Wszyscy oni,podkreślę WSZYSCY ,na dzień dzisiejszy uznali że;
-to im się należało
-w sumie to nawet nie potrzebowali pomocy
-zasadniczo to ich umiejętności ich windowały a jakaś pomoc...nie ważna
-totalna i pernamentna amnezja odnośnie pierwszych miesiecy kiedy wszystko trzeba było pokazać,wziąść do urzędu za rączką,wypełnić druczek itp itd.
-kiedy w pewnym momencie to ja potrzebowałem pomocy-zobaczyłem środkowy palec od tych osób
-w sumie jestem niewygodny i wróg-jako że to właśnie ja pamiętam jak to obecni "bohaterzy" mało nie płakali na lotnisku.
No cóż-wniosek jest jeden-WYPIERDALAĆ DO POLSZY.
Bando wrednych żmij,tam wam kutafony będzie lepiej i na właściwym stanowisku.
Polak to taka ohydna nacja,że nawet na ponowne rozbiory nie zasługujemy.
Dotyczy większości.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów

(MariuszBerlinski)
Wiking
chcociaz jeden szczery ...i tu sie zgodze, wiekszosc Polaków to szuje.
a za granica to juz wogle traca rozum i zachowuja sie co to nie "MY".
w Polsce jest to samo.
ja poprostu dałem tylko zapytanie i nic poza tym- a otrzymałem juz w pierwszym poscie jechane na maksa...zjechali mnie -jakby nie znali normalengo słownictwa.
................
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
MariuszBerlinski napisał:
...ale sami tylko dla siebie, aby tylko czasem nic i nikomu nie załatwic, tylko dla siebie - poprostu zeby jeden nie miał czasem lepiej od drugiego. no cóz....równiez wam dziekuje za pomoc.
pozdr.Mariusz!

umiesz liczyć ...licz na siebie
na moim przykładzie powiem że pracowałem w szwecji , w norwegii w trzech firmach i nikt nigdy mi niczego nie załatwiał , nie pomagał . może to i prawda że teraz mam lepiej bo pracuję w bardzo dobrej firmie jako jedyny polak na około 100 osób ale nie zawdzięczam to w najmniejszym stopniu nikomu . nie mam też powinności pomocy ( jak i też inni ) choć wynajmuję duże mieszkanie to podwynajmuję je innym i dlaczego miałbym kogoś nocować na wersalce w swoim pokoju . większość ma tutaj swoje cztery ściany i nie chce się nimi dzielić na nie wiadomo jak długo i nie wiadomo z kim . tych co się tu dorobili domu na kredyt też nie jest tak wielu a jak mają coś wolnego to podwynajmują . tak jest
na dodatek na tych pomocach to już się tu nie jeden przewiózł kiedy lokator nagle znikł i dobrze jak tylko ze swoim dobytkiem .
jak nie wiesz jak to szukaj roboty np przez agencje z pl to załatwią ci mieszkanie i pracę a potem zobaczysz
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów

(MariuszBerlinski)
Wiking
.. no własnie z agencjami nie chce zaczynac, bo oni coraz bardziej oszukuja.
ja sporo kasy zabieram ze soba na jakis cxzas wystarczy przy wysokich opłatach.

ja nie chce miec wogle tak naprawde kontaktu z polakami, bo wiem jak to moze sie skonczyc.
nie chce u nikogo za darmo mieszkac. jade autem własnym i po prostu chce dojechac na miejsce i miec pewnosc ze bede miała gdzie spac.
nastepnie musze wypoczac by móc szybko szukac pracy bezposrednio w firmach noweskich.

dzieki serdeczne. za miła rozmowe.
jesli moze to poprosze o skypa, moze bys mi mógł podpowiedziec kilka wskazówek w razie czego.....
dzieki.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
monika741 napisał:
Cwana jesteś, bo masz dobrą pracę, pewnie jeszcze dobrze znasz język więc piszesz takie brednie....

jakie brednie??? to chyba nie jest jej wina ze zna jezyk/jezyki a Ty nie.... nikt nikomu nie zakazuje sie uczyc przeciez....

jezyk angielski znam komunikatywnie.wiec chce osobiscie popytac w firmach o prace.

co to znaczy komunikatywnie??? albo znam albo nie znam!!!! prawda jest brutalna, wiem...

pozdr.Mariusz!

nie na wszytsko.... Maserati quattroporte jest chwilowo poza moim zasiegiem finansowym...

a to ze pomagamy/niepomagamy.... pomagam polakom... tylko ze problem jest taki ze jak zaczynasz pomagac za czesto to pozniej rodacy sie gniewaja ze nie mam czasu na przyklad albo ochoty gdzies jechac i zalatwiac cos.... wielka obraza majestatu... pomagasz podrzucic na stacje i spowrotem to pozniej Ci kilku rzeczy w aucie brakuje... i takich przypadkow jest wiele... teraz - tylko wybranej (i mocno wyselekcjonowanej) grupie osob moge pomoc... a reszta: sorry - nie znam was, dmucham na zimne, za duzo razy sie sparzylem...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
277 Postów
M N
(MareckiMarecki)
Stały Bywalec
JLK21 napisał:
monika741 napisał:
Cwana jesteś, bo masz dobrą pracę, pewnie jeszcze dobrze znasz język więc piszesz takie brednie....

jakie brednie??? to chyba nie jest jej wina ze zna jezyk/jezyki a Ty nie.... nikt nikomu nie zakazuje sie uczyc przeciez....

jezyk angielski znam komunikatywnie.wiec chce osobiscie popytac w firmach o prace.

co to znaczy komunikatywnie??? albo znam albo nie znam!!!! prawda jest brutalna, wiem...

pozdr.Mariusz!

nie na wszytsko.... Maserati quattroporte jest chwilowo poza moim zasiegiem finansowym...

a to ze pomagamy/niepomagamy.... pomagam polakom... tylko ze problem jest taki ze jak zaczynasz pomagac za czesto to pozniej rodacy sie gniewaja ze nie mam czasu na przyklad albo ochoty gdzies jechac i zalatwiac cos.... wielka obraza majestatu... pomagasz podrzucic na stacje i spowrotem to pozniej Ci kilku rzeczy w aucie brakuje... i takich przypadkow jest wiele... teraz - tylko wybranej (i mocno wyselekcjonowanej) grupie osob moge pomoc... a reszta: sorry - nie znam was, dmucham na zimne, za duzo razy sie sparzylem...

A Ty znasz język ??? Jaki ??? Angielski , Norweski . Jak rodowity Anglik ??? , a może jak rodowity Norweg ???
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok